Isı değişiminden çok hızlı etkilenen prematüre bebekler için vücut ısısı ve uygun ortam ısısı çok önemlidir. Çok soğuk veya çok sıcak ısı değişimleri bebeğin sağlığını tehlikeye sokabilir. Bebeğin kıyafetleri, çok dar, çok bol ve çok kalın olmamalı; etiketleri mutlaka kesilmeli ve mevsime uygun olmalıdır. Bebeğin gövdesine dokunulduğunda sıcakken, kol ve bacakları hafif soğuk olabilir. Bu bebeğin üşüdüğü anlamına gelmeyen normal bir durumdur. Bebeğin rengi, soluk veya morumsu ise vücut ısısı düşmüş; terleme veya yanaklarında kızarma görülürse vücut ısısı yükselmiş demektir.
Kıyafet veya örtülerle bebeğin ısısı korunmalıdır. Eğer korunamazsa prematüre bebek kendini ısıtmak için daha fazla enerji kullanır ve bu da büyüme hızını yavaşlatıp farklı problemlere neden olabilir.
Prematüreler, zamanında doğan bebeklere göre daha çabuk üşürler. Prematüre bebeğin vücut yüzey alanının geniş olması, cilt altı yağ dokusu ve kahverengi yağ dokusu olgunlaşmadığı için az olması hipotermiye neden olabilir. Dünya Sağlık Örgütü hipotermiyi 3 aşamada tanımlar. Hafif hipotermi vücut sıcaklığının 34-36°C, orta hipotermi 32-34°C, ağır hipotermi 32°C altında olmasıdır.
Prematüre bebeğin bulunduğu odanın sıcaklığı 24-25°C olmalıdır. Bebeğin odası güneş almalı, nemli olmamalı ve her gün havalandırılmalıdır. Mümkünde odada termometre bulunmalıdır.